Graskanten snijden


Om een mooie strakke grasrand te creëren kunnen wij de Egholm 2100 of de VPM werktuigendrager met zijn opgebouwde graskanten snijder in zetten. Dit is zowel mogelijk bij graskanten waar een bloemen- en/of plantenperk naast ligt als bij gras waar een betonrand of zelfs asfalt naast ligt. Zelf bij zeer zwaar overhangend gras is er een mooi resultaat te behalen.

Graskanten die naast een bloemen- en/of plantenperk liggen worden gesneden en vervolgens gefreesd waardoor er een mooie strakke scheidingslijn ontstaat.

Bij graskanten snijden langs een betonrand of asfalt kunnen we tegelijkertijd de afgesneden kanten op het gazon blazen. U kunt er ook voor kiezen om een snijronde te combineren met een veegronde zodat de afgesneden kanten direct worden opgeruimd.
Voor deze kantensnijder hebben we een sideshift ontwikkeld. Daarmee kunnen we ook naast de machine snijden. Dit houd in dat we bij straatlantaarns die kort langs het gras in het asfalt staan tot aan de lantaarnpaal kunnen snijden en direct daarna weer verder kunnen gaan. Hierdoor blijft er minder handwerk over.
Op plaatsen waar het met de machine niet mogelijk is snijden wij met gemotoriseerd handgereedschap.